domingo, 23 de febrero de 2014

La ciutadella de Roses

Al segle XI es construeix un primer recinte emmurallat envoltant el monestir romànic de santa maria de Roses . Aquest es veu ampliat a partir del segle XII , durant el regnat de Carles I , es construeix la fortificació definitiva , la Ciutadella .
Aquesta nova fortalesa militar , de planta pentagonal amb baluards i murs atalussats, mostra una construcció ideada per contrarestar el nou poder destructiu de l'artilleria , tant terrestre com naval . Cal tenir en compte que Roses tenia un port molt desitjat pels seus indiscutibles valors estratègic i comercial , i les tàctiques bèl · liques havien canviat . I, a més , la vila era visitada per la pirateria .
L'interior del recinte fortificat mostra l'evolució històrica del lloc , que ha quedat immortalitzada en diferents jaciments de gran valor arqueològic , des de l'antiga colonització grega de Rhode ( segle IV - III aC ) i el posterior assentament romà fins a la població medieval , construïda entorn al monestir de Santa Maria , del qual les restes de l'església romànica homònima són segurament l'element més destacable .

Actualment , l'Ajuntament de Roses té una cura especial pel recinte de la Ciutadella o "Les Muralles ", com es refereixen a ella els habitants de Roses , duent a terme treballs de restauració , rehabilitació i adequació d'espais , activitats educatives i de difusió , estudis arqueològics i propostes escèniques .
Any de construcción:Mitjans segle XVI

No hay comentarios:

Publicar un comentario